Wanneer het werkplezier onder druk staat.

Arbeidsmediation

Een groot gedeelte van je levenspad wordt vaak gewijd aan werken. Hoe fantastisch zou het zijn als deze uren vervuld zijn van vreugde en voldoening? Wanneer het contact op de werkplek verstoord raakt en er een verlangen is om deze dynamiek te transformeren, of indien een harmonieuze en respectvolle scheiding wenselijk is, kan mijn rol als mediator wellicht uitkomst bieden.

Nadat individuele kennismakingsgesprekken hebben plaatsgevonden, hebben beide partijen de gelegenheid om onafhankelijk te beslissen of ze de bemiddelingsprocedure willen voortzetten. Het bemiddelingsproces is gebaseerd op vrijwillige deelname, wat betekent dat niemand tegen zijn wil hieraan onderworpen kan worden. Uiteindelijk biedt mediation een gestructureerde en respectvolle weg naar het herstellen van communicatie en het bereiken van overeenstemming.

SCHIP aanpak
Download onze informatiegids over arbeidsmediation

Voordat het te laat is

Wanneer tegenvallend werkplezier gaat opspelen, is dit vaak te herleiden naar geschillen binnen de professionele omgeving. Daarnaast blijken deze geschillen vaak ook zelf weer uit te monden in ziekteverzuim. Het vroegtijdig aanpakken van deze situaties kan niet alleen aanzienlijke financiële besparingen opleveren, maar ook stress verminderen. In de praktijk heeft zich bewezen dat het inzetten van bemiddeling op de werkvloer uiterst doeltreffend en kostenefficiënt kan zijn. Met open communicatie hersteld, spanningen verlicht en samenwerking hervat.

Mijn rol als mediator omvat het doorbreken van het patroon van tegenstrijdigheden, waarbij ik er naar streef om dialogen op constructieve wijze te leiden, rekening houdend met de individuele vereisten. Een mediator dient vooral goed te kunnen luisteren en de onuitgesproken betekenissen op te vangen. Het vergelijken van een mediator met een vertaler van onuitgesproken gedachten is dan ook geen vreemde analogie.

Dankzij mijn achtergrond als HR-adviseur bij een accountantsbureau, bied ik graag mijn mediatiediensten aan om jullie te begeleiden.

Voordelen mediation

 • Win-win situatie, ook voor de lange termijn
 • Behoud goede verstandhouding (of betere)
 • Vertrouwelijk en geheimhoudingsplicht
 • Informeel
 • Kostenbesparend

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Hoe werkt het?

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Mirjam komt graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen jullie beide kennismaken met Mirjam en haar werkwijze. Met empathie luistert Mirjam naar het verhaal en de situatie. Het kennismakingsgesprek is een cruciale stap om vertrouwen op te bouwen en een solide basis te creëren voor het verdere mediationproces. Er kunnen nogal wat emoties opkomen tijdens de gesprekken. Daarom is het belangrijk om een goede klik te hebben met Mirjam.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Wanneer jullie hebben gekozen voor Mirjam zullen de gesprekken gaan plaatsvinden. Jullie krijgen de ruimte om de standpunten en belangen te delen, terwijl Mirjam zorgt voor een respectvolle en open vorm van communicatie. Door actief naar elkaar te luisteren en begrip te tonen ontstaat een situatie waarin er oplossingen kunnen worden gecreëerd.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  Oplossingen

  Het gaat tijdens en na de gesprekken niet alleen om het werken aan de communicatie, maar ook om het maken van keuzes. Er moeten meestal veranderingen plaatsvinden. Is het veranderen van werkplek of afdeling nodig? Dan moet dat worden geregeld. Het is logisch dat er zaken over het hoofd worden gezien. Om dit te voorkomen gebruikt Mirjam een duidelijk gestructureerd plan, waar beide partijen achter staan.

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

Ik ben Mirjam van der Laan, MfN-geregistreerd mediator. Financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk, goed onderlegd door mijn jarenlange ervaring op een accountantskantoor.  Verder ben ik een mensenmens en van nature een bemiddelaar.  Daarom heb ik me verdiept in mediation en werd hier heel enthousiast van.  Met name omdat ik  het menselijke met het zakelijke kan combineren in dit traject en het een rechtszaak kan voorkomen.  Zonder oordeel en partijdigheid sta ik graag voor jullie klaar. Tevens ben ik SCHIP-aanpak behandelaar en scheidingscoach.

De samenwerking verliep erg prettig en er werd met zorg aan alle details gedacht. Er was ruimte voor beide partijen en er werd actief geluisterd naar onze behoeften.


De begeleiding voldeed volledig aan onze beide verwachtingen. Er was een luisterend oor voor het verhelderen van zaken en de expertise was zeer duidelijk aanwezig.


Ik ben uitermate tevreden geweest met de mediator; deze is van onschatbare waarde geweest gedurende een zeer uitdagende periode in mijn leven.


Aangesloten bij:

 
Considerans

Contact opnemen?

Call Now Button