Ik kan helpen bij

Diverse soorten conflicten zoals een arbeidsconflict, echtscheiding, maar ook als er nog geen conflict is.

De rol van de mediator is slechts het begeleiden van een gesprek tussen 2 partijen met een conflict. Een kwetsend woord, misverstand of een onjuiste veronderstelling, is vaak het begin van een conflict.  Verwijten gaan over en weer en praten lukt niet meer.   Als mediator ben ik onpartijdig en onafhankelijk en probeer ik de onderliggende belangen op tafel te krijgen. Op die manier kan er over en weer begrip ontstaan, waardoor partijen zelf weer in staat zijn om een oplossing te zoeken voor hetgeen er speelt.

Als er nog geen conflict is, maar er zijn wel spanningen

Maar ook als er nog geen conflict is, maar wel het e.a.a. “broeit” op welk gebied dan ook, kan ik als mediator wellicht iets betekenen. Sterker nog, dit is eigenlijk het ideale moment om een mediator in te zetten, het kan juist een conflict voorkomen met alle voordelen van dien.

Soms verwijderen jullie van elkaar. Het wordt van kwaad tot erger. Werd er voorheen een praatje gemaakt of zaken uitgebreid besproken, opeens en vaak door een voorval, wordt dit minder. De een wordt koeltjes en de ander snapt het niet, maar beide te trots om en vaak ook niet weten hoe, dit te veranderen. Ondertussen hebben jullie beide deze wens wel. Op een gegeven moment is het zelfs niet meer duidelijk hoe iets ontstaan is. Allerlei vervelende  gevoelens komen naar boven en wordt er geoordeeld,  zonder dit getoetst te hebben. Dit zou een uitstekend moment kunnen zijn om een mediator in te schakelen.  Ik stel jullie vele vragen, net zo lang dat we bij de kern zijn.

Sterker nog, dit is eigenlijk het ideale moment om een mediator in te zetten, het kan juist een conflict voorkomen met alle voordelen van dien.

Wil je graag een conflict voorkomen?

Arbeidsconflict

Een groot deel van je leven breng je vaak door met werken. Hoe lekker is het daarom wanneer je dit met veel plezier kan doen. Wanneer jullie op de werkvloer elkaar niet meer kunnen vinden en dat graag anders willen zien, of wanneer jullie op een goede manier uit elkaar willen gaan,  dan kan ik wellicht als mediator hierin een rol spelen.  Na een intakegesprek met ieder apart, beslissen jullie ook ieder apart om wel of niet de mediation werkelijk te laten plaats vinden. Mediation is op basis van vrijwilligheid, dus niemand kan gedwongen worden daartoe.

Een grote veroorzaker van ziekteverzuim zijn conflicten op de werkvloer. Maar ook leidt ziekteverzuim vaak tot een conflict. Als je dit in de kiem kan smoren, bespaart het veel geld en stress. In de praktijk is gebleken dat mediation op de werkvloer zeer effectief en kostenbesparend kan zijn. Het hoge woord is eruit gekomen, lucht is geklaard en de samenwerking loopt weer lekker. Als je bedenkt dat je een groot deel van je leven op je werk doorbrengt dan is dat toch heel wat waard.

Mijn taak als mediator is om het welles-nietes te doorbreken en om de gesprekken constructief en naar ieders behoefte te laten verlopen. Als mediator moet je daarom goed luisteren en horen wat er soms niet gezegd wordt.  Soms vergelijk ik een mediator met een tolk, maar dan van het onuitgesproken woord.

Met mijn ervaring als HR adviseur op een accountantskantoor help ik jullie graag als mediator.

Jullie hebben zelf de regie en zitten altijd vrijwillig aan tafel. Daarnaast wordt er wel inspanning verwacht.  Dit alles leggen we vooraf vast in een overeenkomst, hierin staat ook dat de mediation vertrouwelijk is en dat  er geheimhouding geldt, ook voor mij als mediator.

Heb je hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Echtscheiding

Jullie hebben het besluit genomen, jullie gaan uit elkaar. De wereld staat op zijn kop en er komt heel wat op je af. Je maakt je zorgen om de kinderen en je kan  bang zijn voor de toekomst:  hoe gaat het straks met de kinderen, waar kom ik terecht, wat zijn de financiële consequenties enz.?  Allemaal zaken en vragen die normaal zijn bij een scheiding. Je hebt even geen overzicht meer over je leven.

Met een mediator aan tafel kan hier rust in komen. Er zal ruimte zijn voor zowel het emotionele als wel de financiën en de praktische zaken. Als  mediator praat ik met jullie beide om toekomstbestendige afspraken te maken, zodat jullie samen gescheiden verder  kunnen gaan. Ik zorg voor een goede communicatie tussen jullie en zal stapsgewijs het proces begeleiden. Alle aspecten zullen aan bod komen. Samen met mijn financiële achtergrond help ik jullie graag in deze moeilijke en verdrietige tijd.

Tijdens het mediationtraject is er dus de ruimte om alle facetten te bespreken en met mijn kennis en interventies zal ik jullie begeleiden in dit proces.

Bij aanwezigheid van kinderen is het van groot belang dat ouders goed uit elkaar gaan en on speaking terms blijven. Een kind (later volwassene) kan namelijk zijn leven lang schade ondervinden van een vechtscheiding. Met mediation is de kans heel groot dat dit zal slagen, omdat de afspraken samen gemaakt en gedragen zijn.

Maar ook voor jezelf is het belangrijk, je moet er immers de rest van je leven mee leven. Ook als er geen kinderen in het spel zijn, kan een goed uit elkaar gaan, veel meer betekenen dan dat ieder een advocaat in de hand neemt en waar het hard tegen hard kan gaan. Ik verwijs naar www.considerans.nl waarbij  ik ben aangesloten, voor meer informatie en uitleg over de gang van zaken en wat er allemaal komt kijken bij een echtscheidingsbemiddeling.

Heb je hulp nodig bij een echtscheiding?