Mediator Alkmaar

Mediator Alkmaar

Mediator te Alkmaar, Mirjam, is een ervaren professional die gespecialiseerd is in het bemiddelen van geschillen en het faciliteren van constructieve oplossingen. Met haar neutrale en onpartijdige aanpak creëert ze een veilige omgeving waarin jullie in staat zijn om belangen te delen en te werken aan een gezamenlijke oplossing.

Mirjam heeft een empathische benadering en luistert aandachtig jullie beide, waardoor ze inzicht krijgt in de onderliggende behoeften en zorgen. Met haar uitgebreide kennis van conflictoplossingstechnieken begeleidt ze het proces met professionaliteit en deskundigheid, met als doel een duurzame en bevredigende uitkomst te bereiken voor alle partijen.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Bij een scheiding zonder heftige conflicten is het streven om op een vreedzame en harmonieuze manier uit elkaar te gaan. Jullie zetten je in voor een respectvolle afwikkeling van de relatie, waarbij we proberen confrontaties en onenigheden te vermijden. In plaats daarvan gaat Mirjam helpt Mirjam jullie je te richten op open communicatie, begrip en het vinden van gezamenlijke oplossingen. Mirjam, de mediator Alkmaar weet precies wat er nodig is.

Deze benadering bevordert een soepele overgang en helpt bij het behouden van een redelijke verstandhouding, wat vooral belangrijk is als er kinderen bij betrokken zijn.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan, en ik ben een 52-jarige MfN-geregistreerde mediator. Met mijn jarenlange ervaring als bemiddelaar op een accountantskantoor, heb ik een solide basis in arbeidsrecht en fiscaliteit. Ik heb een passie voor mensen en ben van nature een bemiddelaar. Daarom volgde ik een mediation opleiding, met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Ik sta klaar om jullie te helpen wanneer samen er niet meer uitkomen. Mijn focus ligt op conflictresolutie zonder oordeel. Het citaat “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen” weerspiegelt mijn aanpak. Respect, ruimte voor meningen en het herstellen van verbinding zijn mijn drijfveren.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Bij het starten van het scheidingsproces zet Mirjam de eerste stap door een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit gesprek biedt haar, de mediator Alkmaar om vragen te stellen en een basis te leggen voor verdere stappen in het scheidingstraject.

  Het is belangrijk om een klik te hebben met de mediator. Er zijn er immers zo veel!

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het kennismakingsgesprek volgt de tweede stap in het scheidingsproces, waarbij er constructieve dialogen plaatsvinden. In deze gesprekken worden de belangen van beide partijen besproken en worden er gezamenlijke oplossingen gezocht.

  Het doel is om tot overeenstemming te komen en een vreedzame scheiding te bewerkstelligen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  In de derde fase van het scheidingsproces worden de benodigde documenten opgesteld. Hierbij worden de vereiste formulieren en papieren zorgvuldig samengesteld en gereedgemaakt. Deze mediator Alkmaar zet in op het ontzorgen, van A tot Z.

  Dit omvat onder andere het opstellen van een echtscheidingsconvenant en het indienen van juridische documenten, met als doel een formele en wettelijke scheiding te bewerkstelligen.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde fase van het scheidingsproces nemen jullie, samen met Mirjam, gezamenlijk de documenten door en controleren ze zorgvuldig. Nadat de mediator Alkmaar ervoor heeft gezorgd dat alles correct is, worden de documenten naar de rechtbank verstuurd. Dit is een belangrijke stap om de scheiding officieel te maken en te voldoen aan de juridische vereisten.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  In de laatste fase van het scheidingsproces, na het doorlopen van de eerdere stappen, richt de Mirjam, de mediator Alkmaar, zich op nazorg en begeleiding.

  Ze staat jullie bij tijdens de nieuwe periode na de scheiding, waarbij ze helpt bij de veranderingen en emotionele aspecten die hiermee gepaard gaan.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Een scheiding kan een zeer moeilijke situatie zijn, met naderende keuzes en besluiten die onder druk staan. Helaas evolueren scheidingen soms tot vechtscheidingen, wat kan leiden tot slepende conflicten en verdriet. Met de kinderen als onschuldige slachtoffers. Gelukkig is er een uitweg in de vorm van de SCHIP-methode, die de mediator Alkmaar hanteert. Deze methode is voor tijdens en ná de scheiding.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is speciaal ontwikkeld om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’. Als mediator Alkmaar weet Mirjam precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Het is begrijpelijk dat dit een uitdaging vormt die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen ontlasten van de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met Mirjam haar begeleiding en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een vreedzamere toekomst.

Laat de kinderen kind zijn

Denken aan de kinderen

Echtscheidingen zijn vaak emotioneel beladen en kunnen een diepgaande impact hebben op kinderen. Het is daarom van het grootste belang om echtscheidingsmediation serieus te nemen en te zorgen voor een goede aanpak waarbij de kinderen centraal staan. Mirjam heeft dit goed begrepen en zet zich in voor het welzijn van kinderen tijdens dit moeilijke proces.

Kinderen hebben behoefte aan steun en begeleiding om met de gevoelens om te gaan. Begeleiding van deze mediator Alkmaar biedt een gecontroleerde en ondersteunende omgeving waarin kinderen hun emoties kunnen uiten en vragen kunnen stellen. Hierdoor kunnen ze de scheiding beter begrijpen en verwerken.

Mirjam heeft aandacht voor een goede aanpak met kinderen, dit is van onschatbare waarde. Ze zorgt ervoor dat kinderen zich gehoord en begrepen voelen. Door open communicatie aan te moedigen helpt ze kinderen om de overgang naar de nieuwe situatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit is ethisch noodzakelijk om de belangen van de kinderen te beschermen.

Kortom, echtscheidingsmediation met de juiste aandacht voor kinderen is van cruciaal belang. Het helpt kinderen om de emotionele uitdagingen van een scheiding aan te pakken en te overwinnen, en legt de basis voor een gezonde toekomst. De mediator Alkmaar weet door haar jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Contact opnemen?

Call Now Button