Mediator Bergen

Mediator Bergen

Mediator Bergen, maak kennis met Mirjam, jullie vertrouwde bemiddelaar in het prachtige Bergen. Met haar empathische aanpak en uitgebreide ervaring staat ze klaar om jullie te begeleiden bij het oplossen van geschillen. Mirjam creëert een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin jullie je begrepen en ondersteund voelen.

Mirjam luistert aandachtig naar het verhaal en helpt jullie om tot constructieve en harmonieuze oplossingen te komen. Met haar benaderbare en vriendelijke uitstraling biedt Mirjam de professionele ondersteuning die u nodig heeft voor een succesvolle bemiddeling.

Scheiden zonder ruzie

Kinderen in het spel?

Bij een echtscheiding staat het welzijn van kinderen centraal. Mirjam van der Laan, een ervaren mediator, begrijpt dat de belangen van kinderen speciale aandacht vereisen. Ze benadrukt het belang van een gezonde communicatie tussen ouders om een stabiele omgeving voor de kinderen te waarborgen. Mirjam begeleidt ouders in het vinden van gezamenlijke oplossingen, gericht op het minimaliseren van negatieve impact op de kinderen.

Haar empathie en expertise komen samen om een evenwichtige en kindgerichte benadering te waarborgen tijdens de emotioneel uitdagende periode van scheiding. Mirjam erkent dat het belangrijk is om de kinderen te betrekken en hen te ondersteunen bij het begrijpen van veranderingen in hun leven.

Wie is Mirjam van der Laan? Dé mediator Bergen

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Als 52-jarige MfN geregistreerde mediator ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn tijd op een accountantskantoor heeft me diepgaande kennis opgeleverd van arbeidsrecht en fiscaliteit. Mijn passie voor conflictbemiddeling bracht me naar een mediationopleiding, met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Ik ben er om te helpen wanneer samenwerking vastloopt. Met een oordeelloze en onpartijdige aanpak, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”, focus ik op respect, ruimte voor meningen en herstel van verbinding.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Bij aanvang van het scheidingsproces komt Mirjam, mediator Bergen, op afspraak bij jullie langs om de problemen en wensen in kaart te brengen. Ze neemt uitgebreid de tijd om aandachtig te luisteren naar jullie verhaal en beseft het belang van een gedetailleerd overzicht van jullie unieke situatie.

  Met haar jarenlange ervaring zorgt ze ervoor dat jullie op een empathische en “nette” manier uit elkaar gaan.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het eerste kennismakingsgesprek volgt de tweede fase van het scheidingsproces, waarin er constructieve besprekingen plaatsvinden. Tijdens deze gesprekken worden jullie belangen zorgvuldig afgewogen en wordt er gezocht naar gezamenlijke, eerlijke en duurzame oplossingen.

  Het doel is om een vreedzame en rechtvaardige scheiding tot stand te brengen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na het succesvol afronden van de constructieve gesprekken, treedt de derde fase van het scheidingsproces in werking. In deze fase worden de benodigde formulieren en documenten zorgvuldig samengesteld en gereedgemaakt. Het hoofddoel is om alle juridische documentatie nauwkeurig voor te bereiden met als uiteindelijke doel een formele scheiding te voltooien.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  Na het voltooien van de constructieve gesprekken, is het tijd voor de vierde stap van het scheidingsproces. Mirjam, mediator Bergen, gaat met jullie samenwerken om de documenten grondig te controleren en te verifiëren.

  Samen zorgen jullie ervoor dat alle gegevens juist zijn voordat de documenten naar de rechtbank gaan. Dit is een cruciale stap om een formele scheiding te voltooien

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  In de vijfde stap van het scheidingsproces, na het voltooien van de eerdere stappen, staat Mirjam, mediator Bergen, jullie bij tijdens de nieuwe periode na de scheiding.

  Ze biedt hulp en begeleiding bij de veranderingen en emotionele uitdagingen die er kunnen ontstaan.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Jullie staan aan het begin van wellicht de moeilijkste periode uit jullie leven, waarin de druk van een naderende scheiding voelbaar is. Het kan gebeuren dat de scheiding uitmondt in een vechtscheiding, waarbij conflicten en verdriet de boventoon voeren en de kinderen hieronder lijden. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van de SCHIP-methode, die Mirjam van der Laan hanteert. Mirjam, mediator Bergen, heeft de benodigde kennis en ervaring in huis om jullie te begeleiding met een soepele scheiding en de belangrijke nazorg.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze aanpak is speciaal ontwikkeld om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’. De ervaren mediator Bergen staat voor jullie klaar!

Het is begrijpelijk dat dit een uitdaging vormt die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen beschermen tegen de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met de begeleiding van Mirjam en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een vreedzamere toekomst.

Kinderen moeten kind zijn

Kinderen mogen niet over het hoofd gezien worden

Een echtscheiding is een complexe en emotionele gebeurtenis waar het helaas kan voorkomen dat emoties van kinderen worden vergeten. Het is dan ook van cruciaal belang om bij echtscheidingsmediation de nodige aandacht te besteden aan de belangen en gevoelens van kinderen. Mirjam begrijpt dit als geen ander en zorgt voor een goede aanpak met kinderen.

Kinderen kunnen tijdens een scheiding uiteenlopende emoties ervaren, variërend van verdriet en verwarring tot boosheid en angst. Het is essentieel dat ze de ruimte krijgen om deze emoties te uiten en vragen te stellen. Echtscheidingsmediation biedt een gestructureerde omgeving waarin dit mogelijk is.

De betrokkenheid en ervaring van de mediator Bergen creëert een goede aanpak. Dit is voor kinderen van onschatbare waarde. Mirjam zorgt voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen zich gehoord en begrepen voelen. Door open communicatie te bevorderen helpt ze kinderen om de scheiding te begrijpen en te verwerken, wat op lange termijn hun emotionele welzijn ten goede komt.

In essentie mogen kinderen nooit over het hoofd worden gezien tijdens echtscheidingsmediation. Het is een morele verantwoordelijkheid om hun behoeften en gevoelens serieus te nemen en te respecteren. De mediator Bergen weet precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Contact opnemen?

Call Now Button