Mediator Bovenkarspel

Mediator Bovenkarspel

Mediator Bovenkarspel, maak kennis met Mirjam, uw ervaren bemiddelaar in het prachtige Bovenkarspel. Met haar empathische aanpak en ruime expertise staat ze voor u klaar om u te begeleiden bij het oplossen van conflicten. Mirjam creëert een vertrouwelijke en respectvolle omgeving waarin u zich gehoord en begrepen voelt.

Of het nu gaat om familiezaken, zakelijke geschillen of andere uitdagingen, Mirjam luistert oprecht naar uw verhaal en helpt u om tot evenwichtige en duurzame oplossingen te komen. Met haar vriendelijke en toegankelijke benadering biedt Mirjam de professionele ondersteuning die u nodig heeft voor een succesvolle bemiddeling.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Een scheiding zonder tumult is een proces waarbij partners streven naar een vreedzame en serene beëindiging van hun relatie. Ze vermijden hevige ruzies en trachten in plaats daarvan tot een compromis te komen. Door middel van respectvolle communicatie en het tonen van empathie proberen ze begrip te creëren voor elkaars behoeften en belangen.

Dit bevordert een harmonieuze en constructieve afwikkeling, waardoor beide partijen de kans krijgen om met waardigheid en respect uit elkaar te gaan.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Als 52-jarige MfN-geregistreerde mediator ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn achtergrond op een accountantskantoor heeft me jarenlange ervaring in arbeidsrecht en fiscaliteit opgeleverd. Ik heb een mediation opleiding gevolgd, inclusief specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Met toewijding en expertise begeleid ik bij scheidingen. Mijn aanpak is vrij van oordeel en partijdigheid, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”. Als mediator Bovenkarspel hecht waarde aan respect, elkaars ruimte en het herstellen van connecties voor duurzame oplossingen.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Om het scheidingsproces op gang te brengen, bezoekt Mirjam, mediator Bovenkarspel, jullie persoonlijk om de problemen en wensen in kaart te brengen. Ze neemt ruim de tijd om goed te luisteren naar jullie verhaal en begrijpt dat het essentieel is om een helder beeld te krijgen van jullie specifieke situatie.

  Haar intentie is om jullie op een ondersteunende en begrijpende manier te begeleiden.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het initiële kennismakingsgesprek gaat het scheidingsproces verder met de tweede stap, waarin er constructieve gesprekken plaatsvinden. In deze dialogen worden de belangen van zowel Mirjam als haar partner grondig besproken en wordt er gestreefd naar een wederzijds bevredigende oplossing.

  Het doel is om een harmonieuze en eerlijke scheiding te bewerkstelligen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  In de volgende stap van het scheidingsproces wordt er overgegaan tot het opstellen van de benodigde documenten. Dit omvat het zorgvuldig samenstellen en gereedmaken van de vereiste formulieren en papieren.

  Het uiteindelijke doel is om alle juridische documentatie op orde te hebben en een officiële scheiding te realiseren.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de volgende fase van het scheidingsproces, nemen jullie, samen met Mirjam, mediator Bovenkarspel, gezamenlijk de documenten door en controleren ze uitvoerig. Ze waarborgen de juistheid van alle informatie voordat ze de documenten indienen bij de rechtbank.

  Deze stap is van essentieel belang om een formele scheiding te bewerkstelligen en aan alle juridische vereisten te voldoen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Na het succesvol afronden van de voorgaande stadia komt de vijfde stap van het scheidingsproces, waarbij Mirjam betrokken is bij de nazorg en begeleiding van het stel.

  Ze ondersteunt hen tijdens de nieuwe fase na de scheiding en helpt hen om te gaan met de veranderingen en de emotionele aspecten.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

Ik ben Mirjam van der Laan, MfN-geregistreerd mediator. Financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk, goed onderlegd door mijn jarenlange ervaring op een accountantskantoor.  Verder ben ik een mensenmens en van nature een bemiddelaar.  Daarom heb ik me verdiept in mediation en werd hier heel enthousiast van.  Met name omdat ik  het menselijke met het zakelijke kan combineren in dit traject en het een rechtszaak kan voorkomen.  Zonder oordeel en partijdigheid sta ik graag voor jullie klaar. Tevens ben ik SCHIP-aanpak behandelaar en scheidingscoach.

De SCHIP-methode

Op het pad van een scheiding kunnen jullie beide onder veel druk komen te staan, dit kan nogal veel stress geven. Het kan een beladen periode zijn, waarbij conflicten en verdriet de overhand kunnen nemen, met nadelige gevolgen voor de kinderen. Maar er is hoop, en die hoop wordt geboden door de SCHIP-methode, die Mirjam, mediator Drechterland, gebruikt.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze aanpak is ontworpen om ex-partners te helpen bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het einddoel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’. De aanpak is gericht op ouders en voor ná de scheiding.

Natuurlijk begrijpen we dat dit een uitdaging is die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen ontlasten van de moeilijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met Mirjam haar begeleiding en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een vreedzamere toekomst.

Denken aan de kinderen

Denken aan de kinderen

Een echtscheiding is een uitdagende periode voor alle betrokkenen, maar vooral voor kinderen kan het een ingrijpende ervaring zijn. Daarom is het van het grootste belang om echtscheidingsmediation in overweging te nemen, waarbij een professional zoals Mirjam, mediator Koggenland, ervoor zorgt dat de belangen van de kinderen centraal staan.

Kinderen zijn vaak de stille slachtoffers van een scheiding. De onzekerheid, verwarring en spanning die gepaard gaan met de breuk van hun ouders kunnen levenslange emotionele littekens achterlaten. Een gekwalificeerde mediator zorgt voor een gestructureerde aanpak om de impact op kinderen te minimaliseren.

Mirjam begrijpt dat een passende aanpak van groot belang is. Ik zorg ervoor dat de stem van het kind gehoord wordt en dat hun behoeften en zorgen serieus worden genomen. Dit geeft kinderen geruststelling en een gevoel van controle te midden van de chaos.

Kortom, echtscheidingsmediation met aandacht voor de kinderen is een investering in hun welzijn en toekomst. Het helpt om een stabiele omgeving te creëren en conflicten te verminderen, wat essentieel is voor het emotionele en psychologische welzijn van kinderen tijdens en na de scheiding.

Contact opnemen?

Call Now Button