Mediator Drechterland

Mediator Drechterland

Mediator Drechterland, maak kennis met Mirjam, jullie vertrouwde bemiddelaar in het prachtige Drechterland. Met haar warme en empathische benadering staat ze klaar om jullie te begeleiden bij de echtscheiding. Mirjam creëert een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin jullie je gehoord en begrepen voelen.

Mirjam luistert oprecht naar het verhaal en helpt jullie om tot werkbare en duurzame oplossingen te komen. Met haar benaderbare en vriendelijke uitstraling biedt Mirjam de professionele ondersteuning die jullie nodig hebben voor een succesvolle bemiddeling in Drechterland.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Een scheiding zonder ruzie, daarvoor moeten beide partners zich inzetten voor een vreedzame en harmonieuze beëindiging van hun relatie. Ze vermijden conflicten en zetten in op een respectvolle en constructieve aanpak. Door middel van empathie, begrip en het vinden van gezamenlijke oplossingen proberen ze de scheiding op een positieve en evenwichtige manier af te ronden.

Dit bevordert een rustige en tevreden scheiding, waarbij beide partijen de kans krijgen om met een gevoel van verzoening en nieuwe mogelijkheden vooruit te gaan. Mirjam, mediator Drechterland, weet door jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt. Het uitgangspunt: duurzame en eerlijke oplossingen.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Als 52-jarige geregistreerde mediator bij MfN, ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn tijd op een accountantskantoor heeft me waardevolle kennis van arbeidsrecht en fiscaliteit opgeleverd. Mijn passie voor conflictbemiddeling bracht me naar een mediationopleiding met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Ik ben er als mediator Drechterland om te helpen wanneer scheiding soepel moet verlopen. Met een neutrale en onpartijdige aanpak, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”, focus ik op respect, ruimte voor meningen en herstel van verbinding.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Als eerste stap van het scheidingsproces zal Mirjam, mediator Drechterland, bij jullie langskomen om de problemen en wensen in kaart te brengen. Ze neemt uitgebreid de tijd om aandachtig te luisteren naar jullie verhaal en begrijpt het belang van een grondige inventarisatie van jullie specifieke situatie.

  Haar doel is om jullie op een ondersteunende en respectvolle manier te begeleiden.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het eerste consultgesprek vangt de tweede fase van het scheidingsproces aan, waarin er constructieve gesprekken plaatsvinden. Hier worden de knopen doorgehakt en afspraken gemaakt. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Mirjam, jullie mediator Drechterland, zorgt voor open en constructieve gesprekken. Er wordt gestreefd naar consensus.

  Het uiteindelijke doel is om een vreedzame en rechtvaardige scheiding te bewerkstelligen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na het voltooien van de vorige fases wordt de derde stap van het scheidingsproces in gang gezet, waarbij de documenten worden opgesteld. Hierbij worden de vereiste formulieren en papieren zorgvuldig samengesteld en voorbereid.

  Het uiteindelijke doel is om alle juridische documentatie correct af te handelen en een officiële scheiding te verkrijgen.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  Na het doorlopen van de constructieve gesprekken komt de vierde stap van het scheidingsproces waarbij jullie samen met Mirjam, mediator Drechterland, de documenten zorgvuldig controleren.

  Samen nemen jullie de tijd om ervoor te zorgen dat alle informatie accuraat is voordat ze naar de rechtbank gaan. Dit is een essentiële stap om een wettige scheiding te bewerkstelligen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  In de laatste stap van het scheidingsproces richt Mirjam zich op de nazorg en begeleiding. De mediator Drechterland staat jullie bij tijdens de nieuwe periode na de scheiding, waarbij Mirjam ondersteuning biedt bij de veranderingen en de emotionele aspecten van deze emotionele periode.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Op het pad van een scheiding kunnen jullie beide onder veel druk komen te staan, dit kan nogal veel stress geven. Het kan een beladen periode zijn, waarbij conflicten en verdriet de overhand kunnen nemen, met nadelige gevolgen voor de kinderen. Maar er is hoop, en die hoop wordt geboden door de SCHIP-methode, die Mirjam, mediator Drechterland, gebruikt.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze aanpak is ontworpen om ex-partners te helpen bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het einddoel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’. De aanpak is gericht op ouders en voor ná de scheiding.

Natuurlijk begrijpen we dat dit een uitdaging is die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen ontlasten van de moeilijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met Mirjam haar begeleiding en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een vreedzamere toekomst.

Voldoende aandacht voor de kinderen

Het belang van de kinderen voorop

Wanneer ouders besluiten te scheiden, kan de impact op hun kinderen behoorlijk zijn. Het is daarom essentieel om bekwame echtscheidingsmediation te overwegen. Mirjam zorgt ervoor dat het belang van de kinderen altijd voorop staat.

Kinderen hebben stabiliteit, veiligheid en liefdevolle begeleiding nodig tijdens een scheiding. De aanpak van Mirjam, mediator Drechterland, biedt een gestructureerde aanpak om deze behoeften te vervullen. Mirjam begrijpt dat een goede aanpak met de kinderen essentieel is om hen te ondersteunen in deze turbulente periode.

Door de kinderen een stem te geven en naar hun zorgen en behoeften te luisteren, helpt echtscheidingsmediation om hun welzijn te waarborgen. Het minimaliseert ook conflicten tussen de ouders, wat de emotionele last voor de kinderen verlicht. Als ervaren mediator Drechterland weet Mirjam precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Samenvattend, mediation met de nadruk op het belang van de kinderen is een verstandige keuze. Het biedt kinderen de steun en stabiliteit die ze nodig hebben om met de scheiding om te gaan en een gezonde toekomst op te bouwen.

Contact opnemen?

Call Now Button