Mediator Enkhuizen

Mediator Enkhuizen

Mediator Enkhuizen, maak kennis met Mirjam, jouw ervaren bemiddelaar in het prachtige Enkhuizen. Met haar empathische benadering staat ze voor jullie klaar om te begeleiden bij het oplossen van echtscheidingen. Mirjam creëert een veilige en vertrouwde omgeving waarin jullie je gehoord en begrepen voelen.

Of het nu gaat om familiezaken, zakelijke conflicten of andere uitdagingen, Mirjam luistert oprecht naar het verhaal en helpt om tot constructieve en duurzame oplossingen te komen. Met haar professionele en benaderbare aanpak biedt Mirjam de ondersteuning die jullie nodig hebben voor een succesvolle bemiddeling in Enkhuizen.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Een scheiding zonder tumult is waarschijnlijk een steven van ieder stel wat heeft besloten uit elkaar te gaan. Een vreedzame en harmonieuze beëindiging van een relatie. Partners vermijden conflicten en richten zich op respectvolle en constructieve communicatie. Door empathie en begrip voor elkaars behoeften en belangen kunnen ze gezamenlijk tot oplossingen komen. Klinkt dit jullie als muziek in de oren? Dan kun je waarschijnlijk de hulp van Mirjam, mediator Enkhuizen, goed gebruiken.

Dit bevordert een rustige en evenwichtige afwikkeling, waardoor beide partijen met een gevoel van acceptatie en welzijn verder kunnen gaan.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Als 52-jarige MfN gecertificeerde mediator ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Met mijn achtergrond op een accountantskantoor heb ik uitgebreide kennis verworven van arbeidsrecht en fiscaliteit. Mijn passie voor conflictbemiddeling leidde me naar een mediationopleiding, met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Als mediator Enkhuizen is het mijn doel is om te helpen wanneer een scheiding soepel moet verlopen. Met een neutrale en onpartijdige aanpak, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”, richt ik me op respect, ruimte voor meningen en herstel van verbinding.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Bij de start van het scheidingsproces komt Mirjam, mediator Enkhuizen, persoonlijk bij jullie langs om een duidelijk overzicht te krijgen van de uitdagingen en wensen die spelen. Ze neemt de tijd om te luisteren naar jullie verhaal en brengt jullie unieke situatie in kaart.

  Haar intentie is om jullie met empathie en betrokkenheid te begeleiden. Het gaat immers om het ontwikkelen van eerlijke en duurzame oplossingen.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het initiële kennismakingsgesprek gaat het scheidingsproces verder met de tweede stap, waarin er constructieve besprekingen plaatsvinden. Tijdens een echtscheiding zijn er veel onderwerpen te bespreken en knopen door te hakken. Dit kunnen nogal emotionele gesprekken zijn. Mirjam creëert een open en veilige omgeving tijdens de gesprekken. Er moet ruimte zijn voor emoties.

  Besluiten worden zorgvuldig overwogen en wordt er gezocht naar gezamenlijke oplossingen. Het doel is om een vreedzame en eerlijke scheiding te realiseren.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na het succesvol afronden van de vorige stadia begint de derde stap van het scheidingsproces, waarin de benodigde documenten worden opgesteld. Dit houdt in dat de vereiste formulieren en papieren zorgvuldig worden samengesteld en gereedgemaakt.

  Het doel is om alle juridische documentatie volledig en accuraat te regelen, om een wettelijke scheiding te effectueren.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde stap van het scheidingsproces werken jullie met Mirjam, mediator Enkhuizen, nauw samen om de documenten grondig te controleren en te verifiëren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gegevens juist zijn voordat de documenten naar de rechtbank gaan.

  Dit is een belangrijke stap om de scheiding officieel te maken en te voldoen aan alle juridische vereisten.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Wanneer de scheiding juridisch is voltooid, zijn jullie nog niet klaar. Mirjam, mediator Enkhuizen, staat klaar en richt op de nieuwe periode na de scheiding.

  Ze helpt jullie met de veranderingen en emotionele aspecten die gepaard gaan met het afronden van de scheiding.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Op het punt van een scheiding kunnen jullie onder veel druk komen te staan, dit kan enorm stressvol zijn. Soms leidt dit tot vechtscheidingen, met conflicten en verdriet die zowel jullie als de kinderen treffen. Maar er is een lichtpunt in de duisternis, namelijk de SCHIP-methode die Mirjam van der Laan gebruikt. Deze methode zorgt er tijdens en ná de scheiding voor een soepel verloop. De ervaren mediator Enkhuizen weet precies hoe zij dit voor elkaar krijgt.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is ontwikkeld om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

We begrijpen dat dit een uitdaging vormt die inzet vereist van beide kanten, maar het succes ervan zal jullie kinderen beschermen tegen de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met de begeleiding van Mirjam en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een betere toekomst. De mediator Enkhuizen staat voor jullie klaar.

Geef kinderen de aandacht

Denken aan de kinderen

Een echtscheiding kan een verwarrende en emotioneel belastende tijd zijn, vooral voor kinderen. Daarom is echtscheidingsmediation, met de juiste aandacht voor een goede aanpak met de kinderen, van onschatbare waarde.

Kinderen hebben behoefte aan continuïteit en emotionele ondersteuning tijdens een scheiding. Mirjam, mediator Enkhuizen, weet dit en richt zich op het waarborgen van de belangen van de kinderen. Ze zorgt ervoor dat de stem van het kind wordt gehoord en dat hun behoeften serieus worden genomen.

Een goede aanpak met de kinderen tijdens echtscheidingsmediation kan de emotionele impact minimaliseren en kinderen helpen om beter met de situatie om te gaan. Het biedt ook de gelegenheid om te werken aan co-ouderschap en conflicten te verminderen, wat gunstig is voor alle betrokkenen.

In het kort, echtscheidingsmediation met de juiste aandacht voor kinderen is van onschatbare waarde. Het helpt hen om deze moeilijke periode door te komen en legt een basis voor een gezonde toekomst na de scheiding. Deze mediator Enkhuizen weet door haar jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Contact opnemen?

Call Now Button