Mediator Heerhugowaard

Mediator Heerhugowaard

Mediator Heerhugowaard, Mirjam, is een ervaren mediator die zich toelegt op het faciliteren van oplossingen voor geschillen. Met haar neutrale en onpartijdige benadering begeleidt ze jullie bij het vinden van een gezamenlijke uitweg. Mirjam creëert een vertrouwelijke omgeving waarin open communicatie, begrip en respect centraal staan.

Ze luistert actief naar de belangen en behoeften van alle partijen en moedigt hen aan om samen te werken aan een bevredigende oplossing. Dankzij haar empathie, geduld en professionele aanpak zorgt Mirjam ervoor dat partijen in staat zijn om constructief te onderhandelen en tot duurzame overeenkomsten te komen.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Een scheiding zonder tumult houdt in dat partners streven naar een vreedzaam en vriendschappelijk einde van hun relatie. Ze vermijden heftige woordenwisselingen en trachten in plaats daarvan tot een compromis te komen. De mediator Heerhugowaard, Mirjam, heeft hier een belangrijke rol.

Door middel van open communicatie en empathie proberen ze het begrip tussen hen te vergroten en gezamenlijk beslissingen te nemen. Dit bevordert een positieve sfeer en zorgt voor een zachtere overgang tijdens het scheidingsproces.

Wie is Mirjam van der Laan?

Hallo daar, ik ben Mirjam van der Laan, en ik sta klaar om te helpen. Als 52-jarige geregistreerde mediator bij MfN, ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn tijd op een accountantskantoor heeft me diepgaande kennis in arbeidsrecht en fiscaliteit gebracht. Mijn passie voor conflictbemiddeling leidde me naar een mediationopleiding, waarbij familiemediation en arbeidsmediation mijn specialisaties zijn. Als mediator Heerhugowaard is het mijn doel om jullie te ondersteunen als samenwerken moeilijk wordt.

Ik bied een onpartijdige aanpak, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”. Respect, ruimte voor meningen en herstel van verbinding zijn mijn kernwaarden.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Mirjam, mediator Heerhugowaard start altijd met de eerste stap: een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek komt Mirjam bij jullie thuis en kunnen jullie elkaar beter leren kennen.

  Het gesprek stelt haar in staat om vragen te stellen en een basis te leggen voor het vervolg van het scheidingsproces.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het eerste kennismakingsgesprek volgt de tweede stap in het scheidingstraject, waarbij er constructieve gesprekken plaatsvinden. In deze dialogen worden jullie belangen zorgvuldig besproken en wordt er gezocht naar wederzijds aanvaardbare oplossingen.

  Het streven is om een vreedzame scheiding tot stand te brengen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  In de volgende stap van het scheidingsproces worden de vereiste documenten opgesteld. Hierbij worden de benodigde formulieren en papieren nauwkeurig samengesteld en gereedgemaakt. De mediator Heerhugowaard gaat jullie van A tot Z ontzorgen.

  Het doel is om alle nodige juridische documenten voor te bereiden en een officiële scheiding te realiseren.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  Na de vorige fase is het tijd voor de vierde stap van het scheidingsproces, waarbij jullie, samen met Mirjam, gezamenlijk de documenten doornemen en controleren. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat alle gegevens accuraat zijn.

  Zodra alles gecontroleerd is, worden de documenten naar de rechtbank gestuurd, waar ze verwerkt zullen worden voor de officiële scheiding.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  In de vijfde fase van het scheidingsproces, na het afronden van de voorgaande stappen, speelt Mirjam, mediator Heerhugowaard, een belangrijke rol in de nazorg.

  Ze ondersteunt jullie bij de nieuwe periode na de scheiding en ondersteunt jullie in het omgaan met de veranderingen en emotionele uitdagingen.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Jullie staan mogelijk voor een zware periode in jullie leven, waarin de druk van een aankomende scheiding jullie leven beheerst. Helaas kan het gebeuren dat de scheidingen uitmondt in een vechtscheidingen, met conflicten en verdriet als constante metgezellen. De kinderen worden hier vaak het slachtoffer van. Maar er is een lichtpunt aan de horizon: de SCHIP-methode die Mirjam van der Laan toepast. Mirjam, mediator Heerhugowaard, kan jullie begeleiden tijdens de scheiding en hanteert de SCHIP-methode bij de nazorg.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is ontworpen om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

Natuurlijk begrijpen we dat dit een uitdaging vormt die inzet vereist van beide kanten, maar het succes ervan zal jullie kinderen behoeden voor de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind verdient deze kans en met de mediator Heerhugowaard aan jullie zijde en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een harmonieuzere toekomst.

Geef de kinderen de juiste aandacht

Mediation: een belangrijke rol voor kinderen

Een echtscheiding is een moeilijke periode voor alle betrokkenen, maar zeker voor kinderen kan het een ingrijpende ervaring zijn. Daarom is het van cruciaal belang om een goede aanpak te hanteren middels mediation, waarbij de behoeften en gevoelens van kinderen centraal staan. Mirjam, als ervaren mediator Heerhugowaard, begrijpt dit en zet zich in voor een zorgvuldige begeleiding van kinderen tijdens het proces.

Kinderen kunnen tijdens een echtscheiding veel emotionele stress ervaren. Ze kunnen zich verwart, verdrietig, boos of schuldig voelen. Echtscheidingsmediation biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin kinderen hun gevoelens kunnen uiten en vragen kunnen stellen. Het helpt hen om de scheiding te begrijpen en te verwerken. Een ervaren mediator Heerhugowaard komt hier om de hoek kijken.

Mirjam haar aandacht voor een goede aanpak met kinderen is van onschatbare waarde. Ze creëert een veilige ruimte waarin kinderen zich gehoord en begrepen voelen. Dit draagt bij aan hun emotionele welzijn en helpt hen om de overgang naar de nieuwe situatie soepeler te maken. Echtscheidingsmediation met oog voor kinderen is niet alleen verplicht, maar ook ethisch verantwoord en in het beste belang van de kinderen.

Contact opnemen?

Call Now Button