Mediator Hoorn

Mediator Hoorn

Mediator Hoorn Mirjam is een ervaren en professionele mediator in Hoorn ze helpt partijen bij het oplossen van geschillen op een constructieve manier. Ze is empathisch en heeft uitstekende communicatievaardigheden. Als neutrale en onpartijdige bemiddelaar begeleidt ze het scheidingsproces met zorg en aandacht.

Ze streeft ernaar om de onderliggende belangen en behoeften van alle betrokkenen naar voren te brengen en begrip en wederzijds respect te laten groeien Mirjam faciliteert open en eerlijke dialogen en werkt samen met de partijen om duurzame oplossingen te vinden. Vertrouw op Mirjam voor professionele en effectieve conflictbemiddeling in Hoorn.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Als het gaat om het beëindigen van een huwelijk, is het streven naar een vreedzame scheiding zonder onenigheid en ruzie een wenselijke situatie. Het is begrijpelijk dat scheiden een emotionele en stressvolle periode kan zijn, maar met de hulp van een ervaren mediator, zoals Mirjam in Hoorn, kunnen jullie de weg bewandelen naar een respectvolle en harmonieuze scheiding.

Een mediator Hoorn fungeert als een neutrale derde partij, die helpt bij het faciliteren van open communicatie en het vinden van evenwichtige oplossingen. Mirjam, als deskundige mediator in Hoorn, staat klaar om jullie te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van een gezamenlijke weg naar een duurzame scheiding, waarbij begrip en respect centraal staan.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Ik ben 52 jaar en een gecertificeerde mediator bij MfN. Als een natuurlijke bemiddelaar en mensenmens, put ik uit mijn jarenlange ervaring op een accountantskantoor voor kennis in arbeidsrecht en fiscaliteit. Mijn passie voor conflictbemiddeling leidde me naar een mediation opleiding, met nadruk op familiemediation en arbeidsmediation. Mijn doel is om te helpen wanneer samenwerking vastloopt. Als ervaren mediator Hoorn weet ze precies hoe dit voor elkaar komt.

Zonder oordeel en met betrokkenheid, sta ik voor jullie klaar. “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen” is mijn leidraad. Respect, ruimte voor meningen en het herstel van verbinding staan centraal.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Bij de eerste stap van het scheiden komt Mirjam bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen jullie beide kennismaken met Mirjam en haar werkwijze. Met empathie luistert de mediator Hoorn naar jullie verhaal en bespreekt ze hoe zij kan begeleiden naar een vreedzame scheiding.

  Het kennismakingsgesprek is een cruciale stap om vertrouwen op te bouwen en een solide basis te creëren voor het verdere mediationproces.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  In de tweede stap van het scheiden vinden constructieve gesprekken plaats onder begeleiding van de mediator Hoorn. Jullie krijgen de ruimte om de standpunten en belangen te delen, terwijl Mirjam zorgt voor een respectvolle en open vorm van communicatie.

  Door actief naar elkaar te luisteren en begrip te tonen, streven we ernaar samen oplossingen te ontwikkelen voor een harmonieuze scheiding.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  In de derde stap van het scheiden worden de benodigde documenten opgesteld. De mediator Hoorn zorgt voor dit proces en zorgt ervoor dat alle relevante juridische documenten, zoals het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan, correct worden opgesteld.

  Hierbij werkt ze nauw met jullie samen om ervoor te zorgen dat de documenten alle afspraken en regelingen bevatten die nodig zijn voor een rechtsgeldige en duidelijke afwikkeling van de scheiding.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde stap van het proces nemen jullie, samen met Mirjam, de tijd om de documenten door te nemen. Samen zorgen jullie ervoor dat alle benodigde papieren zorgvuldig worden gecontroleerd en eventuele fouten worden gecorrigeerd. Na de controle worden de documenten zorgvuldig ingediend bij de rechtbank voor verdere afhandeling van de scheiding.

  Mirjam begeleidt het proces nauwkeurig en volgt de juiste procedures om een succesvolle indiening te garanderen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Na het voltooien van het scheidingsproces breekt de vijfde stap aan: de aanvang van een nieuwe periode van nazorg en begeleiding. Deze mediator Hoorn staat jullie bij met ondersteuning en nazorg, waarbij ze helpt bij de emotionele verwerking en het vinden van balans in het leven na de scheiding.

  Ze biedt een veilige omgeving voor groei en herontdekking en zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor een positieve toekomst.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

De druk van jullie naderende scheiding kan een zware last zijn. Helaas bestaat het risico dat de situatie tot een vechtscheiding vormt, vol conflicten en verdriet, waarbij de kinderen vaak het meest lijden. Maar er is een hoopvolle benadering: de SCHIP-methode. De mediator Hoorn, Mirjam van der Laan hanteert deze methode en staat ook na de scheiding klaar jullie te helpen.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor de periode na de scheiding om ex-partners te begeleiden in het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie weer te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

Het is begrijpelijk dat dit een uitdaging vormt die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen behoeden voor de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Ieder kind van gescheiden ouders verdient deze kans. De ervaring en expertise van Mirjam begeleidt jullie middels de SCHIP-methode kunnen jullie samen aan een positievere toekomst bouwen. De mediator Hoorn staat voor jullie klaar.

Denken aan de kinderen

De cruciale rol van de mediator voor de kinderen

Bij een echtscheiding staat de wereld van kinderen vaak op zijn kop. Ze worden geconfronteerd met veranderingen in hun dagelijks leven en emotionele turbulentie kan hun welzijn ernstig beïnvloeden. Echtscheidingsmediation, met Mirjam als begeleider, richt zich op het belang van een goede aanpak met de kinderen. De mediator Hoorn weet door haar jarenlange ervaring precies hoe dit voor elkaar komt.

Kinderen hebben behoefte aan ruimte, stabiliteit en emotionele steun tijdens een scheiding. Mirjam begrijpt dit en werkt eraan om een evenwichtige en respectvolle omgeving te creëren waarin de belangen van de kinderen voorop staan. Dit betekent dat de stem van het kind wordt gehoord en dat er ruimte is voor open communicatie.

Een goede aanpak met de kinderen tijdens echtscheidingsmediation kan de emotionele impact verminderen en kinderen helpen om beter met de situatie om te gaan. Het biedt ook de kans om te werken aan co-ouderschap en conflicten te minimaliseren, wat in het belang is van alle betrokkenen.

Kortom, echtscheidingsmediation met de juiste aandacht voor de kinderen is van onschatbare waarde voor hun welzijn en toekomst. Het helpt hen om veerkrachtig te zijn in deze moeilijke tijd en legt de basis voor een gezonde toekomst na de scheiding. De mediator Hoorn staat voor jullie klaar.

Contact opnemen?

Call Now Button