Mediator Koggenland

Mediator Koggenland

Mediator Koggenland, maak kennis met Mirjam, jullie toegewijde bemiddelaar in het prachtige Koggenland. Met haar warme en empathische aanpak staat ze voor jullie klaar om jullie te begeleiden bij het oplossen van geschillen. Mirjam creëert een vertrouwde en respectvolle omgeving waarin jullie je gehoord en begrepen voelen en waar ruimte is voor emoties.

Mirjam luistert oprecht naar het verhaal en helpt om tot constructieve en harmonieuze oplossingen te komen. Met haar benaderbare en vriendelijke uitstraling biedt Mirjam de professionele ondersteuning die nodig is voor een succesvolle bemiddeling.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Scheiden zonder geruzie vereist partners die zich inzetten voor een vreedzame en vriendelijke beëindiging van hun relatie. Ze vermijden verbitterde conflicten en richten zich op een respectvolle en harmonieuze afwikkeling. Door middel van empathie, geduld en open communicatie streven ze naar een gezamenlijk akkoord. Mirjam heeft hierin de sturende rol.

Dit bevordert een rustige en evenwichtige scheiding, waarbij beide partijen de mogelijkheid hebben om met acceptatie en gemoedsrust een nieuwe fase in hun leven te betreden. Deze mediator Koggenland weet precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan, mediator te Koggenland. Met 52 jaar ervaring ben ik een gecertificeerde mediator bij MfN. Als van nature een bemiddelaar en mensenmens, put ik uit mijn jarenlange tijd op een accountantskantoor voor kennis in arbeidsrecht en fiscaliteit. Mijn passie voor conflictbemiddeling leidde me naar een mediationopleiding, met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Mijn doel is om te helpen wanneer samenwerking vastloopt. Ik sta klaar om zonder oordeel en onpartijdigheid bij te dragen, en ik volg het credo “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”. Respect, ruimte voor meningen en het herstellen van verbinding zijn mijn leidende principes.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking in Koggenland

  Het scheidingsproces zal starten met een kennismakingsgesprek. Mirjam, mediator Koggenland, komt bij jullie langs om de problemen en wensen in kaart te brengen. Ze neemt voldoende tijd om zorgvuldig te luisteren naar jullie situatie en beseft het belang van een grondig begrip van jullie specifieke uitdagingen.

  Haar intentie is om jullie op een ondersteunende en meedenkende manier te begeleiden. Een klik met jullie mediator is enorm belangrijk. Er zijn er zo veel!

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het kennismakingsgesprek zet het scheidingsproces zich voort met de tweede stap, waarbij er meer constructieve gesprekken plaatsvinden. Alle belangen worden zorgvuldig afgewogen en wordt er gestreefd naar een evenwichtige en aanvaardbare overeenkomst. Er is natuurlijk ruimte voor emoties.

  Het doel is om een vreedzame en eerlijke scheiding te realiseren. Mirjam, mediator Koggenland, zorgt er met haar jarenlange ervaring voor dat dit deze klus wordt geklaard.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na het voltooien van de gesprekken gaat het scheidingsproces verder met de derde stap, waarin de benodigde documenten worden opgesteld door Mirjam. Zoals een ouderschapsplan of een echtscheidingsconvenant. Door de jarenlange ervaring van de mediator Koggenland wordt alles, van A tot Z geregeld.

  Hierbij worden de formulieren en papieren zorgvuldig samengesteld en gereedgemaakt. Het doel is om alle juridische documentatie correct voor te bereiden en een formele scheiding te voltooien.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde stap van het scheidingsproces controleren jullie met Mirjam samen de documenten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is voordat de documenten worden ingediend bij de rechtbank.

  Dit is een cruciale stap om een formele scheiding te realiseren en aan alle juridische vereisten te voldoen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Na het afronden van het papierwerk ontstaat, eigenlijke vanzelf, de laatste fase: nazorg. Mirjam staat jullie bij tijdens de nieuwe periode na de scheiding en biedt hulp bij de veranderingen en emotionele aspecten die ze hierbij doormaken. De mediator Koggenland is beschikbaar voor jullie.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-aanpak

Jullie bevinden je in een moeilijke tijd, waarin de druk van een aanstaande scheiding zwaar op jullie rust. Dit is een situatie die kan uitmonden in een vechtscheiding, met conflicten en verdriet als gevolg. De SCHIP-methode, die de mediator Koggenland hanteert, biedt een uitweg uit deze neerwaartse spiraal.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Het is een innovatieve aanpak die ex-partners helpt om samen door hun verlies te gaan, elkaars pijn en verdriet te begrijpen en vertrouwensbreuken te herstellen. Het uiteindelijke doel is om jullie weer te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

Het is begrijpelijk dat dit een uitdaging is die inzet vereist van beide kanten, maar het succes ervan zal jullie kinderen verlichten van de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind verdient deze kans en met de begeleiding van Mirjam en de SCHIP-methode kunnen jullie samen deze weg bewandelen. De mediator Koggenland weet precies wat ze moet doen.

Denken aan de kinderen

Denken aan de kinderen

Een echtscheiding is een uitdagende periode voor alle betrokkenen, maar vooral voor kinderen kan het een ingrijpende ervaring zijn. Daarom is het van het grootste belang om echtscheidingsmediation in overweging te nemen, waarbij een professional zoals Mirjam, mediator Koggenland, ervoor zorgt dat de belangen van de kinderen centraal staan.

Kinderen zijn vaak de stille slachtoffers van een scheiding. De onzekerheid, verwarring en spanning die gepaard gaan met de breuk van hun ouders kunnen levenslange emotionele littekens achterlaten. Een gekwalificeerde mediator zorgt voor een gestructureerde aanpak om de impact op kinderen te minimaliseren.

Mirjam begrijpt dat een passende aanpak van groot belang is. Ik zorg ervoor dat de stem van het kind gehoord wordt en dat hun behoeften en zorgen serieus worden genomen. Dit geeft kinderen geruststelling en een gevoel van controle te midden van de chaos.

Kortom, echtscheidingsmediation met aandacht voor de kinderen is een investering in hun welzijn en toekomst. Het helpt om een stabiele omgeving te creëren en conflicten te verminderen, wat essentieel is voor het emotionele en psychologische welzijn van kinderen tijdens en na de scheiding.

Contact opnemen?

Call Now Button