Mediator Purmerend

Mediator Purmerend

Mediator Purmerend, Mirjam, is een ervaren mediator met een passie voor het oplossen van geschillen. Als neutrale tussenpersoon faciliteert ze constructieve gesprekken tussen partijen, met als doel tot een gezamenlijke oplossing te komen. Met haar empathie, geduld en begrip creëert Mirjam een veilige omgeving waarin jullie gehoord worden en ruimte krijgen om hun belangen en behoeften te uiten.

Ze begeleidt het proces met zorg en aandacht, waardoor conflicten worden omgezet in heldere en duurzame afspraken. Mirjam’s vergaande betrokkenheid en professionaliteit maken haar een betrouwbare mediator die zich inzet voor een vreedzame en bevredigende uitkomst voor alle betrokkenen.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Een scheiding zonder grote ruzies betekent dat beide partijen streven naar een vredige en constructieve beëindiging van hun relatie. Ze hebben als doel om met respect en begrip uit elkaar te gaan, zonder dat er heftige conflicten ontstaan. In plaats van te strijden en elkaar te bestrijden, kiezen ze voor een kalme en verzoenende aanpak.

De Mediator Purmerend, Mirjam helpt hen om de situatie op een volwassen en evenwichtige manier af te handelen, met oog voor de belangen en behoeften van beide partijen.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Als 52-jarige MfN-geregistreerde mediator ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn achtergrond op een accountantskantoor heeft me jarenlange ervaring in arbeidsrecht en fiscaliteit opgeleverd. Ik heb een mediation opleiding gevolgd, inclusief specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Met toewijding en expertise begeleid ik bij scheidingen. Mijn aanpak is vrij van oordeel en partijdigheid, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”. Als mediator Purmerend hecht waarde aan respect, elkaars ruimte en het herstellen van connecties voor duurzame oplossingen.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Het proces start bij een kennismakingsgesprek. Jullie krijgen de gelegenheid om de unieke omstandigheden te bespreken. Het is waarschijnlijk een emotionele tijd. Dit doe je het best met een mediator waar je een klik mee hebt. Er zijn er immers zo veel.

  Het eerste gesprek dient als een cruciale stap waarin vragen beantwoord worden en de fundamenten gelegd worden voor verdere voortgang in de scheiding.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Nadat het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden, volgt de tweede fase van de scheiding waarin er constructieve besprekingen plaatsvinden. Tijdens deze dialogen worden jullie beide belangen uitvoerig besproken en behandeld.

  Er wordt er gezocht naar gezamenlijke oplossingen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om tot een vreedzame scheiding te komen. Als ervaren mediator Purmerend weet Mirjam precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na de tweede stap van het scheidingsproces komt de derde fase, waarin de noodzakelijke documenten worden opgesteld. Dit omvat het zorgvuldig samenstellen en voorbereiden van relevante formulieren en papieren.

  Het doel is om een formele scheiding te bewerkstelligen en te voldoen aan de wettelijke vereisten.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  Vervolgens, in de vierde stap van het scheidingsproces, gaat Mirjam, de mediator Purmerend, samen met jullie de documenten controleren en nakijken. Ze zorgen ervoor dat alle informatie juist is en dat er geen fouten zijn.

  Zodra alles gecontroleerd is, worden de documenten opgestuurd naar de rechtbank, waar ze verwerkt zullen worden voor de formele scheiding.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Nadat de scheiding voltooid is zal Mirjam, mediator Purmerend,  jullie waar nodig bijstaan tijdens de nieuwe periode na de scheiding en biedt hulp bij de veranderingen en emotionele aspecten die ze doormaken.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Mogelijk bevinden jullie je in een zeer stressvolle en moeilijke periode met de naderende scheiding. Het is jammer dat veel scheidingen eindigen in vechtscheidingen, waarbij conflicten en verdriet overheersen en de kinderen hier extreem onder lijden. Maar er is een uitweg in de vorm van de SCHIP-methode, die Mirjam van der Laan hanteert. Na een soepele scheiding zorgt Mirjam, mediator Purmerend, ervoor dat jullie weer partners in ouderschap worden.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is speciaal ontworpen om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

We begrijpen dat dit een uitdaging is die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal de kinderen behoeden voor de pijnlijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind van gescheiden ouders verdient deze kans en met de ervaring en begeleiding van Mirjam en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een meer vreedzame toekomst. De ervaren mediator Purmerend weet precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

De kinderen niet vergeten

Het belang van mediation voor kinderen

Bij een echtscheiding zijn helaas kinderen soms de onzichtbare slachtoffers. Om dat te voorkomen is het van groot belang om een bekwame mediator Purmerend te benaderen, waar de belangen van het kind voorop staan. Mirjam van der Laan begrijpt dit principe en stelt kinderen centraal in haar mediationpraktijk.

Kinderen kunnen tijdens een echtscheiding een rollercoaster van emoties doormaken. Verdriet, angst of verwarring, het is nogal wat. Het is belangrijk dat ze de gelegenheid krijgen om deze emoties te uiten en vragen te stellen. Deze mediator Purmerend biedt een gestructureerde omgeving waarin kinderen zich veilig voelen om te praten.

De toewijding van Mirjam aan een goede aanpak met kinderen is van onschatbare waarde. Ze creëert een ondersteunende en open omgeving waarin kinderen zich begrepen en gehoord voelen. Door open communicatie te bevorderen helpt ze kinderen om de scheiding te begrijpen en te verwerken. Dit legt de basis voor een gezonde emotionele ontwikkeling en welzijn op lange termijn.

In essentie is echtscheidingsmediation met aandacht voor kinderen een morele verantwoordelijkheid. Het zorgt ervoor dat kinderen de steun en begeleiding krijgen die ze verdienen tijdens een moeilijke levensfase.

Contact opnemen?

Call Now Button