Mediator Schagen

Mediator Schagen

Als mediator Schagen is Mirjam is een ervaren bemiddelaar die zich specialiseert in het oplossen van conflicten tussen partijen. Met haar neutrale en onpartijdige benadering helpt ze mensen om tot een constructieve oplossing te komen. Mirjam is toegewijd aan het creëren van een veilige en respectvolle omgeving waarin beide partijen gehoord worden en ruimte krijgen om hun belangen en zorgen te delen.

Door haar empathie, communicatieve vaardigheden en kennis van mediationtechnieken kan Mirjam, mediator Schagen, effectief begeleiden bij het vinden van duurzame oplossingen. Haar doel is om een vreedzaam einde aan conflicten te bevorderen en de betrokkenen te ondersteunen bij het bouwen van een nieuwe toekomst.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Bij een scheiding streven jullie er waarschijnlijk naar een rustige en amicale beëindiging van de relatie. Mirjam helpt door structuur te geven en zorgt voor constructieve gesprekken en natuurlijk: oplossingen. Door open en eerlijke communicatie, begrip en bereidheid tot compromissen, proberen jullie gezamenlijk tot overeenstemming te komen.

De mediator Schagen bevordert een sfeer van kalmte en draagt bij aan een soepele overgang naar de volgende fase in jullie leven.

Wie is Mirjam van der Laan?

Mijn naam is Mirjam van der Laan. Met 52 jaar ervaring ben ik een gecertificeerde mediator bij MfN. Als van nature een bemiddelaar en mensenmens, breng ik rijke kennis mee vanuit mijn tijd op een accountantskantoor, gericht op arbeidsrecht en fiscaliteit. Mijn passie voor conflictbemiddeling leidde me naar een mediationopleiding met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation. Mijn doel is om te helpen wanneer samenwerking vastloopt.

Ik ben toegewijd om zonder oordeel en onpartijdigheid bij te dragen, en ik volg het credo “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”. Respect, ruimte voor meningen en het herstellen van verbinding zijn mijn principes.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Bij de start van het scheidingsproces komt Mirjam, mediator Schagen, bij jullie op bezoek om de knelpunten en verlangens helder in kaart te brengen. Ze neemt ruim de tijd om jullie verhaal te horen en begrijpt dat het van groot belang is om een goed beeld te krijgen van jullie situatie.

  Haar doel is om jullie op een betrokken en begripvolle manier te begeleiden.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het initiële kennismakingsgesprek gaat het scheidingsproces verder met de tweede stap, waarin er constructieve gesprekken plaatsvinden. Tijdens deze dialogen worden jullie beide belangen nauwgezet besproken en wordt er gestreefd naar gezamenlijke oplossingen.

  Het doel is om een harmonieuze en eerlijke scheiding te bewerkstelligen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na de constructieve gesprekken volgt de derde stap van het scheidingsproces, waarin de documenten worden opgesteld. Hierbij worden de benodigde formulieren en papieren nauwkeurig samengesteld en gereedgemaakt. De mediator Schagen neemt jullie zoveel mogelijk uit handen.

  Het doel is om alle juridische documentatie correct voor te bereiden en een formele scheiding tot stand te brengen.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde stap van het scheidingsproces werken jullie samen met Mirjam om de documenten grondig te controleren. Samen met de mediator Schagen nemen jullie de tijd om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is voordat ze de documenten naar de rechtbank gaan.

  Dit is een belangrijke stap om de scheiding juridisch te bekrachtigen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Na het doorlopen van de eerdere fasen begint de vijfde stap van het scheidingsproces, waarbij Mirjam zich richt op de nieuwe periode na de scheiding.

  Ze helpt jullie met de veranderingen en emotionele aspecten die gepaard gaan met het afronden van de scheiding.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Het is begrijpelijk dat jullie op een moeilijk punt in jullie relatie staan, wanneer er toch gekozen is voor een scheiding. Het is helaas een realiteit dat scheidingen uitmonden in vechtscheidingen, waarbij conflicten en verdriet de overhand nemen, met schadelijke gevolgen voor de kinderen. Maar er is hoop in de vorm van mediation & de SCHIP-methode die Mirjam van der Laan toepast. De methode is voor ouders na de scheiding.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is speciaal ontwikkeld om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet, en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’. Door de jarenlange ervaring van de mediator Schagen weet zij precies hoe dit voor elkaar komt.

We begrijpen dat dit een uitdaging is die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen beschermen tegen de moeilijke keuze tussen ouders na de scheiding. Ieder kind van gescheiden ouders verdient deze kans, en met Mirjam haar begeleiding en de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een vreedzamere toekomst. De mediator Schagen staat voor jullie klaar.

Mirjam let op de Kinderen

Voordelen van mediation voor kinderen

Kinderen ervaren echtscheidingen vaak als een verwarrende en emotioneel belastende gebeurtenis. Mediation met Mirjam richt zich op het belang van een goede aanpak met de kinderen.

Kinderen hebben behoefte aan stabiliteit en emotionele ondersteuning tijdens een scheiding. Echtscheidingsmediation biedt een gestructureerde aanpak om deze behoeften te vervullen. Als mediator Schagen begrijpt Mirjam het belang van het waarborgen van de belangen van de kinderen.

Een goede aanpak met de kinderen tijdens echtscheidingsmediation kan de emotionele impact minimaliseren en kinderen helpen om beter met de situatie om te gaan. Het biedt ook de mogelijkheid om te werken aan co-ouderschap en conflicten te verminderen, wat in het voordeel is van alle betrokkenen.

Kortom, echtscheidingsmediation met de juiste aandacht voor kinderen is van onschatbare waarde. Het helpt hen om veerkrachtig te zijn tijdens deze moeilijke periode en legt de basis voor een gezonde toekomst na de scheiding. Deze mediator Schagen weet door haar jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Contact opnemen?

Call Now Button