Mediator Volendam

Mediator Volendam

Dé mediator Volendam, ontmoet Mirjam, jullie vertrouwde bemiddelaar in klassieke Volendam. Met haar warme en empathische benadering staat ze voor jullie klaar om te begeleiden bij het oplossen van geschillen. Mirjam creëert een veilige en vertrouwde omgeving waarin jullie je gehoord en begrepen voelen.

Mirjam luistert oprecht naar jullie verhaal en helpt om tot werkbare en duurzame oplossingen te komen. Met haar benaderbare en vriendelijke uitstraling biedt Mirjam de ondersteuning die jullie nodig hebben voor een succesvolle bemiddeling in Volendam.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden zonder geruzie

Scheiden zonder onenigheid betekent dat partners streven naar een kalm en vredig einde van hun relatie. Ze vermijden heftige confrontaties en proberen in plaats daarvan een gezamenlijke basis te vinden. Door openhartige communicatie en het zoeken naar gemeenschappelijke grond streven ze naar een evenwichtige en rechtvaardige oplossing.

Dit draagt bij aan een duurzaam en positief afsluitingsproces, waardoor beide partijen in staat zijn om met een gevoel van verzoening verder te gaan. Mirjam, mediator Volendam, weet door haar jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Wie is Mirjam van der Laan?

Ik ben Mirjam van der Laan. Als 52-jarige, MfN geregistreerde mediator, ben ik van nature een bemiddelaar en mensenmens. Mijn tijd op een accountantskantoor heeft me waardevolle kennis van arbeidsrecht en fiscaliteit opgeleverd. Mijn passie voor conflictbemiddeling stuurde me naar een mediationopleiding met specialisaties in familiemediation en arbeidsmediation.

Als ervaren mediator Volendam ben ik er om te helpen wanneer jullie toe zijn aan een soepele scheiding. Met een oordeelloze en onpartijdige aanpak, geïnspireerd door het motto “Vrede is conflicten oplossen met vreedzame middelen”, hecht ik waarde aan respect, ruimte voor meningen en herstel van verbinding.

Arbeidsconflicten

Erkend & Vertrouwd

Mediators Federatie Nederland
High Trust
NMV

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Scheiden in 5 stappen

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Mirjam, mediator Volendam, komt graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om de uitdagingen en wensen in kaart te brengen. Ze neemt uitgebreid de tijd om zorgvuldig te luisteren naar jullie unieke situatie en begrijpt dat het van groot belang is om een gedetailleerd overzicht te krijgen van jullie individuele en gezamenlijke omstandigheden.

  Haar doel is om jullie op een betrokken en begripvolle wijze te begeleiden.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Na het kennismakingsgesprek gaan de constructieve onderhandelingen plaatsvinden. Tijdens deze gesprekken worden jullie belangen uitvoerig besproken en wordt er gezocht naar redelijke compromissen.

  Het streven is om een vreedzame en rechtvaardige scheiding te bereiken. Het gaat immers om duurzame oplossingen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  De documenten worden opgesteld

  Na de constructieve gesprekken is het tijd voor de derde stap van het scheidingsproces, waarin de documenten worden opgesteld. Dit omvat het zorgvuldig samenstellen en voorbereiden van alle vereiste formulieren en papieren.

  Het doel is om alle juridische documentatie in orde te hebben en een wettelijke scheiding te bewerkstelligen.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde fase van het traject gaan jullie, samen met Mirjam, mediator Volendam, grondig de documenten controleren voordat deze naar de rechtbank gaan.

  Dit is een belangrijke stap om de scheiding officieel te maken en te voldoen aan de wettelijke vereisten.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  In de laatste fase van het scheidingsproces richt Mirjam zich op de nazorg en begeleiding. Ze staat jullie bij tijdens de nieuwe periode na de scheiding, waarbij ze helpt bij de veranderingen en de emotionele aspecten die hiermee gepaard gaan.

Wat zeggen mijn klanten?

“Mijn ervaring bij Mirjam is vooral professionaliteit. Er werd geluisterd naar beide partijen zonder oordeel, ruimte om je verhaal te doen en vanuit daar werken aan een plan waarin er telkens aan beiden werd gevraagd om een mening. Afspraken en rapportages werden op tijd gemaakt.”

“Mirjam heeft ons door een lastige periode heen geholpen door duidelijk en transparant te zijn. Mijn ex-partner en ik zijn Mirjam erg dankbaar.”

“Ik heb op Google gezocht en vond Mirjam. Na een fijne kennismaking bij ons thuis stond ze altijd klaar voor vragen en heeft ze samen met ons het proces goed afgerond.”

Echtscheiding

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

De SCHIP-methode

Het is begrijpelijk dat een naderende scheiding jullie mogelijk naar een van de zwaarste periode in jullie leven brengt. Het is triest maar waar dat scheidingen uitmonden in vechtscheidingen, waarbij conflicten en verdriet de overhand nemen en de kinderen eronder lijden. Gelukkig is er een lichtpunt in de vorm van de SCHIP-methode, die Mirjam van der Laan hanteert. Mirjam, mediator Volendam, staat tijdens en ná de scheiding voor jullie klaar.

SCHIP staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. Deze methode is speciaal ontwikkeld om ex-partners te begeleiden bij het verwerken van hun verlies, het begrijpen van elkaars pijn en verdriet en het herstellen van vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om jullie opnieuw te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

We begrijpen dat dit een uitdaging is die de inzet van beide kanten vereist, maar het succes ervan zal jullie kinderen behoeden voor de moeilijke keuze tussen ouders na de scheiding. Elk kind verdient deze kans. De ervaring en expertise van Mirjam begeleidt jullie middels de SCHIP-methode kunnen jullie samenwerken aan een meer vreedzame toekomst. De ervaren mediator Volendam staat voor jullie klaar.

Mirjam denkt aan de Kinderen

De kinderen eerst

Helaas komt het te vaak voor dat de kinderen bij een echtscheiding de stille slachtoffers zijn. Om dat te voorkomen is begeleiding van een bekwame mediator cruciaal. Mirjam, mediator Volendam, hanteert een benadering waarin het welzijn van kinderen wordt beschouwd als hoogste prioriteit. Mirjam van der Laan begrijpt dit principe en zet kinderen centraal in haar methode.

Kinderen kunnen tijdens een echtscheiding een wervelwind van emoties ervaren, variërend van verdriet en verwarring tot boosheid en angst. Het is van groot belang dat ze de gelegenheid krijgen om deze emoties te uiten en vragen te stellen. Echtscheidingsmediation biedt een gestructureerde omgeving waarin kinderen zich veilig voelen om hun gevoelens te delen.

Mirjam haar toewijding aan een goede aanpak met kinderen is van onschatbare waarde. Ze creëert een ondersteunende omgeving waarin kinderen zich gehoord en begrepen voelen. Door open communicatie aan te moedigen, helpt ze kinderen om de scheiding te begrijpen en te verwerken, wat op lange termijn hun emotionele welzijn ten goede komt.

Kortom, echtscheidingsmediation met oog voor kinderen is een ethische plicht. Het zorgt ervoor dat kinderen de nodige begeleiding en steun krijgen tijdens een van de meest uitdagende periodes in hun leven. De mediator Volendam weet door haar jarenlange ervaring precies hoe ze dit voor elkaar krijgt.

Contact opnemen?

Call Now Button