Voor scheidingen die onder druk staan.

SCHIP aanpak

Helaas is het zo dat een behoorlijk deel van de scheidingen evolueert naar een vechtscheiding. Daar ontstaat vaak een situatie vol conflicten en verdriet. De kinderen worden daar meestal niet van ontzien.

Een echtscheiding brengt rouw met zich mee, een individuele ervaring voor velen. Te vaak wordt voorbijgegaan aan de verliezen van beide partijen. Het begrip “vechtscheiding” benadrukt reeds het conflict, waardoor de onderliggende verliescomponenten minder aandacht krijgen.

SCHIP aanpak

Mirjam hanteert de SCHIP aanpak

SCHIP, een acroniem dat staat voor Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap. De aanpak is een splinternieuwe benadering voor een postrelationeel rouwproces waarbij ex-partners gezamenlijk doorlopen wat ze verloren hebben, elkaars verdriet en pijn begrijpen en belangrijk: vertrouwensbreuken herstellen. Het einddoel is de voormalige partners opnieuw te laten verbinden als ‘partners in ouderschap’. Op een zekere dag begonnen ouders vol hoop aan hun relatie. Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat als de relatie strandt, deze ook met zorg en respect wordt afgerond.

Voordelen SCHIP aanpak

 • Voorkomen vechtscheiding
 • Win-win situatie, ook voor de lange termijn
 • Behoud goede verstandhouding (of betere)
 • Goede begeleiding voor de kinderen

Laat Mirjam je telefonisch informeren.

Hoe werkt het?

 • Stap 1.

  Mirjam komt op kennismaking

  Mirjam komt graag bij jullie langs voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen jullie beide kennismaken met Mirjam en haar werkwijze. Met empathie luistert Mirjam naar hun verhaal en bespreekt ze hoe de SCHIP aanpak jullie kan gaan helpen. Het kennismakingsgesprek is een cruciale stap om vertrouwen op te bouwen en een solide basis te creëren voor het verdere mediationproces. Er kunnen nogal wat emoties opkomen tijdens de gesprekken. Daarom is het belangrijk om een goede klik te hebben met Mirjam.

 • Stap 2.

  Er vinden constructieve gesprekken plaats

  Wanneer jullie hebben gekozen voor Mirjam zullen de gesprekken gaan plaatsvinden. Jullie krijgen de ruimte om de standpunten en belangen te delen, terwijl Mirjam zorgt voor een respectvolle en open vorm van communicatie. Door actief naar elkaar te luisteren en begrip te tonen ontstaat een situatie waar jullie samen de SCHIP aanpak toe te passen.

  Stap 2.

 • Stap 3.

  Oplossingen

  Het gaat tijdens en na de gesprekken niet alleen om het werken aan de communicatie, maar ook om het maken van keuzes. Als het scheiding wordt doorgezet moeten er een hoop zaken worden besproken. De financiële zaken, er moet een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan komen. Ook daar gaat Mirjam jullie bij helpen. Met een scheiding gaan veel emoties gepaard. Logisch dat er dan vaak zaken over het hoofd worden gezien. Om dit te voorkomen gebruikt Mirjam een duidelijk gestructureerd plan, waar beide partijen achter staan.

 • Stap 4.

  Akkoord & naar de rechtbank

  In de vierde stap van het proces nemen jullie, samen met Mirjam, de tijd om de documenten door te nemen. Samen zorgen jullie ervoor dat alle benodigde papieren zorgvuldig worden gecontroleerd en eventuele fouten worden gecorrigeerd. Na de controle worden de documenten zorgvuldig ingediend bij de rechtbank voor verdere afhandeling van de scheiding. Mirjam begeleidt het proces nauwkeurig en volgt de juiste procedures om een succesvolle indiening te garanderen.

  Stap 4.

 • Stap 5.

  Nieuwe periode & nazorg

  Na het voltooien van het scheidingsproces breekt de vijfde stap aan: de aanvang van een nieuwe periode van nazorg en begeleiding. Mediator Mirjam staat jullie bij met ondersteuning en nazorg, waarbij ze helpt bij de emotionele verwerking en het vinden van balans in het leven na de scheiding. Ze biedt een veilige omgeving voor groei en herontdekking, en zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor een positieve toekomst.

Mirjam van der laan

Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen.

Ik ben Mirjam van der Laan, MfN-geregistreerd mediator. Financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk, goed onderlegd door mijn jarenlange ervaring op een accountantskantoor.  Verder ben ik een mensenmens en van nature een bemiddelaar.  Daarom heb ik me verdiept in mediation en werd hier heel enthousiast van.  Met name omdat ik  het menselijke met het zakelijke kan combineren in dit traject en het een rechtszaak kan voorkomen.  Zonder oordeel en partijdigheid sta ik graag voor jullie klaar. Tevens ben ik SCHIP-aanpak behandelaar en scheidingscoach.

De samenwerking verliep erg prettig en er werd met zorg aan alle details gedacht. Er was ruimte voor beide partijen en er werd actief geluisterd naar onze behoeften.


De begeleiding voldeed volledig aan onze beide verwachtingen. Er was een luisterend oor voor het verhelderen van zaken en de expertise was zeer duidelijk aanwezig.


Ik ben uitermate tevreden geweest met de mediator; deze is van onschatbare waarde geweest gedurende een zeer uitdagende periode in mijn leven.


Aangesloten bij:

 
Considerans

Contact opnemen?

Call Now Button