Wat is mediation?

Mediation heeft als doel het gezamenlijk komen tot een oplossing van een geschil tussen 2 partijen met hulp van een mediator

De rol van de mediator is slechts het begeleiden van het gesprek tussen 2 partijen die een geschil hebben. De Mediator probeert de onderliggende belangen op tafel te krijgen. Op die manier kan er over en weer meer begrip ontstaan en  zijn daardoor partijen zelf in staat zijn om een oplossing te zoeken voor het ontstaande conflict. De mediator moet zorgen voor een veilige setting waarin ieder de ruimte heeft om zijn of haar woord te doen. Voor geheimhouding wordt getekend, dus je kan vrijuit praten. Een misverstand of iets aannemen zonder na te vragen, het zijn vaak oorzaken van een beginnend conflict. Als mediator zal ik veel vragen stellen en doorvragen, net zolang we bij de kern komen waar nu eigenlijk de schoen wringt. Met een mediator erbij praat het makkelijker omdat die onafhankelijk en neutraal is en geen enkele voorkennis heeft en de vragen stelt. Als mediator heb ik geen oordeel, maar ben wel heel nieuwsgierig waarom jullie uiteindelijk bij mij zitten.

Ik vergelijk een mediator wel eens met een tolk, maar dan van het onuitgesproken woord.

Voordelen van Mediation
  • Win-win situatie, ook voor de lange termijn
  • Behoud goede verstandhouding (of betere)
  • Vertrouwelijk en geheimhoudingsplicht
  • Informeel
  • Beide partijen hebben eigen regie en bedenken voor beide aanvaardbare oplossing
  • Ruimte voor ieder zijn woord / emotie
  • Geen juridische procedure met alle gevolgen van dien
  • Voorkomen van een vechtscheiding
  • De juiste aandacht voor de kinderen
  • Duurzame oplossingen

Mirjam van der laan

Waar een wil is, is een weg.

Ik ben Mirjam van der Laan, MfN-geregistreerd mediator. Financieel, fiscaal en arbeidsrechtelijk, goed onderlegd door mijn jarenlange ervaring op een accountantskantoor.  Verder ben ik een mensenmens en van nature een bemiddelaar.  Daarom heb ik me verdiept in mediation en werd hier heel enthousiast van.  Met name omdat ik  het menselijke met het zakelijke kan combineren in dit traject en het een rechtszaak kan voorkomen.  Zonder oordeel en partijdigheid sta ik graag voor jullie klaar. Tevens ben ik SCHIP-aanpak behandelaar en scheidingscoach.

Gehoord worden kan al zoveel opluchting geven. De mediator is altijd onafhankelijk, neutraal en onpartijdig. Ook is mediation altijd op basis van vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en geldt er geheimhouding voor iedereen die deelneemt aan het gesprek. In een mediationovereenkomst leggen we dit vast.

Achter een “nee” schuilt vaak  meer dan je zou bedenken. In een mediation-gesprek kan een “nee” in een heel ander daglicht komen te staan, waardoor er veel meer begrip komt en  is het mogelijk dat jullie weer door dezelfde uitgang kunnen gaan om samen of ieder zijn eigen weg te gaan zonder rancune. Zo kan er bij beide partijen weer rust ontstaan.

Als je er niet meer uitkomt met de ander en je zou het zo graag op willen lossen of uit willen praten  of je zou zo graag willen dat de ander naar je luistert in plaats van in de weerstand gaan, dan is mediation uitermate geschikt. Wel is het zo dat de andere partij ook deze gedachte moet hebben, mediation is altijd namelijk altijd op vrijwillige basis.

Ik kan helpen bij
DOWNLOAD HIER ONZE INFORMATIEGIDS OVER ARBEIDSMEDIATION

Aangesloten bij:

 
Considerans
Contactgegevens

Mirjam van der Laan Mediation
Dorpsstraat 302
1689 GL  ZWAAG  NH

E-mail: info@mirjamvanderlaan.nl
Telefoon: 06 234 084 65

Gesprekken kunnen plaatsvinden op locatie, op mijn kantoor of desgewenst via Zoom (online)

Download hier de informatiegids over arbeidsmediation

Call Now Button